Kép a Hosszúhetényi Népi Együttes 50 éves jubileumára

Illusztráció a Hosszúhetényi Népi Együttes 50 éves jubileumára

Az idén ünnepelte 50 éves jubileumát a Hosszúhetényi Népi Együttes. Nagyon megtisztelő, hogy az Önkormányzat engem kért fel arra, hogy az ünnephez méltó ajándékot készítsek az együttes tagjainak.
A hosszúhetényi népviselet nagyon színes, egy élmény rajzolni ezeket a ruhákat. Nekem a hímzett cipők és a bütykös harisnyák a személyes kedvenceim, de a a ruhák és a fejdíszek minden eleme fantasztikus.

Mivel az együttes néhány tagját személyesen is ismerem, ezért különösen izgalmas érzés volt az, hogy nekik (is) rajzolok. Minden rajz mögött, amit készítek nagyon sok történet és érzés van, és ebben az esetben ez különösen igaz.

Nagyon büszke vagyok erre a képre, boldogság volt elkészíteni.

A Hosszúhetényi Népi Együttesről a Facebook oldalukon olvashattok bővebben.

Megrendelő:
Hosszúhetényi Községi Önkormányzat

Készült: 2022.

Mili baba meséi – egyedi rajzok

Vattacukorfák és karamell dombok közt

Elég sok egyedi rajzot készítettem, készítek, mégis viszonylag kevés került fel eddig a referenciák közé, de igyekszem ezekből is megmutatni időnként néhányat.
Különösen kedves a számomra az a két kép, amiket Mili baba anyukája rendelt tőlem. Attól igazán egyediek, hogy meséket, történeteket illusztrálnak, amiket Mili anyukája saját maga írt, vagy ő mesél a kislányának. A képek egy év különbséggel készültek, és nagyon sok kedves személyes kis apróság, utalás került rájuk.

A képek digitálisan készültek.

Készült: 2019. és 2020.

Mili baba meséi – egyedi rajzok részletei…

Gyászfeldolgozás illusztráció

Gyászfeldolgozás illusztráció

Talán az egyik legnehezebben elkészült illusztrációm ez a kép, ami a Gyászfeldolgozás Módszer témájában készült. Nagyon sokat jelent nekem.
Amikor először hallottam erről a módszerről, akkor nagyon sok érzés, kavargó gondolat, és rengeteg kép jelent meg előttem, de egyiket se tudtam igazán jól megragadni. Éreztem, hogy nagyon fontos téma ez, és nagyon jól szerettem volna megoldani a feladatot. Rengeteg időre, és a kép megálmodójával folyamatos közös gondolkodásra volt szükség ahhoz, hogy végül ez az illusztráció megszülessen.

Gyászfeldolgozás illusztráció
Gyászfeldolgozás illusztráció

Megrendelő:
Graf Orsolya – Hatékony segítség a veszteségek feldolgozásában
www.facebook.com/graforsolya

Készült: 2019.

Illusztrált esküvői arculat

Esküvői illusztráció (Fotó: Sasvári János)

Amikor a testvérem az esküvőjére készült, és megkért, hogy készítsek nekik meghívót erre az alkalomra, illetve még néhány szükséges grafikát, akkor először kicsit megijedtem a feladattól, hiszen nem készítettem azelőtt még ilyesmit – de biztosan rosszul esett volna, ha nem engem kér meg rá. Nagyon nagy öröm volt elkészíteni.
Az ifjú párt ábrázoló rajz pedig nemcsak az esküvői előkészületek és a lakodalom központi eleme volt, hanem faliképként a közös otthonuk dísze is lett.
A meghívón kívül ültetőkártyák, asztalszámok, táblák és pálinka címkék is készültek.

Meghívó az esküvőre
Meghívó az esküvőre
A meghívó belsejébe is kerültek illusztrációk
A meghívó belsejébe is kerültek illusztrációk

Készült: 2019.

Repülős kép a gyerekszobába

Egyedi repülős kép

Sok egyedi képet készítek, tervezem, hogy többet be is fogok mutatni referenciaként, de nem véletlen, hogy pont ezt a piros repülős, rókás faliképet választottam elsőként.
Viszonylag ritkán rajzolok állatfigurákat, ezért különösen izgalmasnak ígérkezett a feladat. Digitálisan rajzoltam, egy kisfiú babszobájába készült. Nagyon kedves a szívemnek. Azt hiszem, gyakrabban kellene állatfigurákat és repülőket rajzolnom.

Készült: 2018.