Esküvői emléklap a rajzaimmal

Hosszúhetényi esküvői emléklapok

Általam illusztrált emléklappal kedveskedik a Hosszúhetényi Önkormányzat azoknak, akik házasságot kötnek. Már jó ideje az én rajzaim díszítik ezeket az emléklapokat, de eddig még nem kerültek fel a referenciáim közé.

Az emléklapokra három hosszúhetényi ihletésű képem került, tele helyi nevezetességekkel: a képeken visszaköszön a Zengő, a Hármashegy, a Cseresznyés út, a bánáti bazsarózsák, a vadvirágos rétek, és a falu látképe is.

Hosszúhetényi esküvői emléklap
Esküvői emléklap

Megrendelő:
Hosszúhetényi Községi Önkormányzat

Készült: 2022.

A borítóképet fotózta: Jakab Attila

Kép a Hosszúhetényi Népi Együttes 50 éves jubileumára

Illusztráció a Hosszúhetényi Népi Együttes 50 éves jubileumára

Az idén ünnepelte 50 éves jubileumát a Hosszúhetényi Népi Együttes. Nagyon megtisztelő, hogy az Önkormányzat engem kért fel arra, hogy az ünnephez méltó ajándékot készítsek az együttes tagjainak.
A hosszúhetényi népviselet nagyon színes, egy élmény rajzolni ezeket a ruhákat. Nekem a hímzett cipők és a bütykös harisnyák a személyes kedvenceim, de a a ruhák és a fejdíszek minden eleme fantasztikus.

Mivel az együttes néhány tagját személyesen is ismerem, ezért különösen izgalmas érzés volt az, hogy nekik (is) rajzolok. Minden rajz mögött, amit készítek nagyon sok történet és érzés van, és ebben az esetben ez különösen igaz.

Nagyon büszke vagyok erre a képre, boldogság volt elkészíteni.

A Hosszúhetényi Népi Együttesről a Facebook oldalukon olvashattok bővebben.

Megrendelő:
Hosszúhetényi Községi Önkormányzat

Készült: 2022.

Képeslapok Hosszúhetényből

Hosszúhetény ihlette képeslapok

Tíz éves koromban, a házunk udvarában ülve, vízfestékkel és színes ceruzákkal próbáltam lerajzolni a Zengőt és a Hármashegyet, hogy hosszúhetényi képeslapokat készítsek belőlük.
Erről a tervemről később sem tettem le, bár sokáig nem próbálkoztam újra. Egy-egy hosszúhetényi témájú képeslap készült azért az utóbbi években, de az idén néhány teljesen új képpel bővítettem a kollekciót.
A képeken visszaköszön a Cseresznyés út, a bánáti bazsarózsák, a vadvirágos rétek, a Zengő, Püspökszentlászló, és a szüleim udvara is.

Az általam készített képeslapokról itt olvashatóak még bejegyzések: szonja.ferling.hu/cimke/kepeslap/

Készült: 2017 – 2021.