Esküvői emléklap a rajzaimmal

Hosszúhetényi esküvői emléklapok

Általam illusztrált emléklappal kedveskedik a Hosszúhetényi Önkormányzat azoknak, akik házasságot kötnek. Már jó ideje az én rajzaim díszítik ezeket az emléklapokat, de eddig még nem kerültek fel a referenciáim közé.

Az emléklapokra három hosszúhetényi ihletésű képem került, tele helyi nevezetességekkel: a képeken visszaköszön a Zengő, a Hármashegy, a Cseresznyés út, a bánáti bazsarózsák, a vadvirágos rétek, és a falu látképe is.

Hosszúhetényi esküvői emléklap
Esküvői emléklap

Megrendelő:
Hosszúhetényi Községi Önkormányzat

Készült: 2022.

A borítóképet fotózta: Jakab Attila

ABC Olvasókönyv

Részlet az ABC-s könyv borítójáról

A tavalyi év egyik legváratlanabb – és egyik legizgalmasabb – feladata volt az Alkalmazott Oktatástan Magyarország által készített ABC Olvasókönyv illusztrálása.
A könyv 5-7 éves gyermekek számára készült, célja, hogy a gyermekek a számukra már ismert szavakkal megfogalmazott kedves, vicces történeteken keresztül ismerkedjenek meg a betűkkel, és gyakorolják be az olvasást, és örömüket leljék benne.
A fejlesztést, tanulást segítő könyvek és játékok nagyon közel állnak a szívemhez, úgyhogy nagyon boldog voltam, amikor megkaptam ezt a feladatot.
Nagyon sok – több száz – kis illusztráció készült, nagyon rövid idő alatt, úgyhogy az egész készítési folyamat rendkívül intenzív, kihívásokkal teli és kimerítő volt, de nagyon élveztem.

A könyv az alábbi linken vásárolható meg: buliasuli.hu/abc-olvasokonyv

Megrendelő:
Alkalmazott Oktatástan Magyarország Közhasznú Non-Profit Kft.
www.alkalmazottoktatastan.hu
www.facebook.com/alkalmazottoktatastan

Készült: 2022.

Az alábbi galériában megmutatok pár részletet a könyvből:

ABC Olvasókönyv részletei…

Kép a Hosszúhetényi Népi Együttes 50 éves jubileumára

Illusztráció a Hosszúhetényi Népi Együttes 50 éves jubileumára

Az idén ünnepelte 50 éves jubileumát a Hosszúhetényi Népi Együttes. Nagyon megtisztelő, hogy az Önkormányzat engem kért fel arra, hogy az ünnephez méltó ajándékot készítsek az együttes tagjainak.
A hosszúhetényi népviselet nagyon színes, egy élmény rajzolni ezeket a ruhákat. Nekem a hímzett cipők és a bütykös harisnyák a személyes kedvenceim, de a a ruhák és a fejdíszek minden eleme fantasztikus.

Mivel az együttes néhány tagját személyesen is ismerem, ezért különösen izgalmas érzés volt az, hogy nekik (is) rajzolok. Minden rajz mögött, amit készítek nagyon sok történet és érzés van, és ebben az esetben ez különösen igaz.

Nagyon büszke vagyok erre a képre, boldogság volt elkészíteni.

A Hosszúhetényi Népi Együttesről a Facebook oldalukon olvashattok bővebben.

Megrendelő:
Hosszúhetényi Községi Önkormányzat

Készült: 2022.

Különleges illusztrációk egy különleges kislánynak

Speciális illusztrációk autizmussal élő kislány számára

Többször írtam már róla, hogy mennyire közel állnak hozzám a fejlesztő játékok és könyvek, és mennyire fontosnak érzem, hogy részt vehetek ezek elkészítésében.
Most a számomra egyik legkülönlegesebb fejlesztő “projektet” mutatom be, amihez illusztrációkat készítettem.
Egy autizmussal élő kislány számára készültek olyan egyedi, kártyákként használható képek, amik az ő életében előforduló, mindennapi problémák, helyzetek megoldását segítik.
Mivel számára az összetett képek, bonyolult mesekönyvek nehezen befogadhatóak, ezért a fejlesztő pedagógusai javaslatára vágtunk bele az anyukájával ebbe a projektbe. Látszólag nem volt nehéz dolgom, hiszen a képek nagyon egyszerűek, letisztultak, de elég egyértelműek, nem túl általánosak, így magára, a saját tárgyaira ismerhet rajtuk. Mégis nagyon izgultam, hogy mit fog szólni hozzájuk. Ezeknél a képeknél minden részlet számít, nem fér bele, hogy valami nem elég kifejező, vagy nem elég pontos.

Eddig két sorozat készült, az első képsorozatot pedig már használja is a család, és nagyon jók a tapasztalatok: A kártyák egyik előnye a sokoldalúság. A képek szociális történetként mesélhetőek, ami segít például érzelmet kifejező, elvontabb kulcsszavak szemléltetésében és megértésében és sok helyzetben önmagukban is használhatóak egy-egy helyzetben.

Nehéz szavakba önteni, hogy milyen fantasztikus érzés tudni azt, hogy a képek működnek és segítenek.

Készült: 2022.

Különleges illusztrációk egy különleges kislánynak részletei…