ABC Olvasókönyv

Részlet az ABC-s könyv borítójáról

A tavalyi év egyik legváratlanabb – és egyik legizgalmasabb – feladata volt az Alkalmazott Oktatástan Magyarország által készített ABC Olvasókönyv illusztrálása.
A könyv 5-7 éves gyermekek számára készült, célja, hogy a gyermekek a számukra már ismert szavakkal megfogalmazott kedves, vicces történeteken keresztül ismerkedjenek meg a betűkkel, és gyakorolják be az olvasást, és örömüket leljék benne.
A fejlesztést, tanulást segítő könyvek és játékok nagyon közel állnak a szívemhez, úgyhogy nagyon boldog voltam, amikor megkaptam ezt a feladatot.
Nagyon sok – több száz – kis illusztráció készült, nagyon rövid idő alatt, úgyhogy az egész készítési folyamat rendkívül intenzív, kihívásokkal teli és kimerítő volt, de nagyon élveztem.

A könyv az alábbi linken vásárolható meg: buliasuli.hu/abc-olvasokonyv

Megrendelő:
Alkalmazott Oktatástan Magyarország Közhasznú Non-Profit Kft.
www.alkalmazottoktatastan.hu
www.facebook.com/alkalmazottoktatastan

Készült: 2022.

Az alábbi galériában megmutatok pár részletet a könyvből:

ABC Olvasókönyv részletei…

Különleges illusztrációk egy különleges kislánynak

Speciális illusztrációk autizmussal élő kislány számára

Többször írtam már róla, hogy mennyire közel állnak hozzám a fejlesztő játékok és könyvek, és mennyire fontosnak érzem, hogy részt vehetek ezek elkészítésében.
Most a számomra egyik legkülönlegesebb fejlesztő “projektet” mutatom be, amihez illusztrációkat készítettem.
Egy autizmussal élő kislány számára készültek olyan egyedi, kártyákként használható képek, amik az ő életében előforduló, mindennapi problémák, helyzetek megoldását segítik.
Mivel számára az összetett képek, bonyolult mesekönyvek nehezen befogadhatóak, ezért a fejlesztő pedagógusai javaslatára vágtunk bele az anyukájával ebbe a projektbe. Látszólag nem volt nehéz dolgom, hiszen a képek nagyon egyszerűek, letisztultak, de elég egyértelműek, nem túl általánosak, így magára, a saját tárgyaira ismerhet rajtuk. Mégis nagyon izgultam, hogy mit fog szólni hozzájuk. Ezeknél a képeknél minden részlet számít, nem fér bele, hogy valami nem elég kifejező, vagy nem elég pontos.

Eddig két sorozat készült, az első képsorozatot pedig már használja is a család, és nagyon jók a tapasztalatok: A kártyák egyik előnye a sokoldalúság. A képek szociális történetként mesélhetőek, ami segít például érzelmet kifejező, elvontabb kulcsszavak szemléltetésében és megértésében és sok helyzetben önmagukban is használhatóak egy-egy helyzetben.

Nehéz szavakba önteni, hogy milyen fantasztikus érzés tudni azt, hogy a képek működnek és segítenek.

Készült: 2022.

Különleges illusztrációk egy különleges kislánynak részletei…

Fejlesztő játék illusztrálása

Fejlesztő játék

A fejlesztő játékok és könyvek illusztrálása nagyon közel áll a szívemhez. Korábban már bemutattam néhány ebben a témában készült munkámat, például az Én is tudok beszélni című könyvet, vagy a Beszéd és helyesírás – Fejlesztő játék R hanggal című játékot.
Medgyesi Zsuzsanna “Fejlesztő játék (Figyeld meg, keresd a helyét, folytasd, számlálj, találd ki!)” című játékához az év első felében készítettem illusztrációkat.
Több kisebb kép készült, amik kártyaként használva számos képesség fejlesztését segítik. A rajzok stílusa a Napsugár Fejlesztő további – már megjelent – játékainak illusztrációjához igazodik.

Részlet a játékhoz készült illusztrációkból
Részlet a játékhoz készült illusztrációkból

Medgyesi Zsuzsanna fejlesztő játékaival a Napsugár Fejlesztő facebook oldalán lehet részletesebben megismerkedni: Napsugár Fejlesztő Facebook

Megrendelő:
Medgyesi Zsuzsanna (Napsugár Fejlesztő)
Napsugár Fejlesztő Facebook

Készült: 2022.

Beszéd és helyesírás – Fejlesztő játék R hanggal

Fejlesztő könyvek és játékok megalkotásában részt venni, mindig igazán nagy öröm és megtisztelő feladat. Ezért nagyon büszke vagyok rá, hogy Medgyesi Zsuzsanna (Napsugár Fejlesztő) legújabb elkészült játékaihoz én készíthettem illusztrációkat.
Ez a játék egy sorozat része, aminek már több elkészült darabja van, ezért a rajzok stílusát úgy kellett megválasztanom, hogy illeszkedjenek ebbe a sorba.

A játékkal, és a sorozat többi részével a Napsugár Fejlesztő facebook oldalán lehet részletesebben megismerkedni: Napsugár Fejlesztő Facebook

Részletek a Beszéd és helyesírás - Fejlesztő játék R hanggal játékból
Részletek a Beszéd és helyesírás – Fejlesztő játék R hanggal játékból

Megrendelő:
Medgyesi Zsuzsanna (Napsugár Fejlesztő)
Napsugár Fejlesztő Facebook

Készült: 2022.

Én is tudok beszélni – Képeskönyv kisgyermekek beszéd és nyelvi fejlesztéséhez

Az “Én is tudok beszélni” c. könyv borítója

Nagyon megtisztelő volt, hogy engem kértek fel Bittera Tiborné és Dr. Juhász Ágnes “Én is tudok beszélni” című könyvének átdolgozott, modernizált kiadásának illusztrálásához. A könyv kisgyermekek beszéd- és nyelvi fejlesztéséhez nyújt segítséget logopédusoknak és szülőknek.
A képeskönyv 120 oldal, csupa kép. 🙂 Az illusztrációkat a szerzőkkel szoros együttműködésben alakítottunk ki. Nagyon sokat dolgoztunk könyvön, de a közös munka minden pillanatát élveztem, felemelő volt ilyen csapatban dolgozni.
A könyv a Krasznár és Társa Bt. kiadásában jelent meg, az alábbi linken megvásárolható: betubazar.hu/spd/9789638988591/En-is-tudok-beszelni

Megrendelő:
Krasznár és Társa Bt.
betubazar.hu
www.facebook.com/betubazar

Készült: 2021.

Az alábbi galériában ízelítőül megmutatok néhány illusztrációt a könyvből:

Én is tudok beszélni – Képeskönyv kisgyermekek beszéd és nyelvi fejlesztéséhez részletei…