Különleges illusztrációk egy különleges kislánynak

Speciális illusztrációk autizmussal élő kislány számára

Többször írtam már róla, hogy mennyire közel állnak hozzám a fejlesztő játékok és könyvek, és mennyire fontosnak érzem, hogy részt vehetek ezek elkészítésében.
Most a számomra egyik legkülönlegesebb fejlesztő “projektet” mutatom be, amihez illusztrációkat készítettem.
Egy autizmussal élő kislány számára készültek olyan egyedi, kártyákként használható képek, amik az ő életében előforduló, mindennapi problémák, helyzetek megoldását segítik.
Mivel számára az összetett képek, bonyolult mesekönyvek nehezen befogadhatóak, ezért a fejlesztő pedagógusai javaslatára vágtunk bele az anyukájával ebbe a projektbe. Látszólag nem volt nehéz dolgom, hiszen a képek nagyon egyszerűek, letisztultak, de elég egyértelműek, nem túl általánosak, így magára, a saját tárgyaira ismerhet rajtuk. Mégis nagyon izgultam, hogy mit fog szólni hozzájuk. Ezeknél a képeknél minden részlet számít, nem fér bele, hogy valami nem elég kifejező, vagy nem elég pontos.

Eddig két sorozat készült, az első képsorozatot pedig már használja is a család, és nagyon jók a tapasztalatok: A kártyák egyik előnye a sokoldalúság. A képek szociális történetként mesélhetőek, ami segít például érzelmet kifejező, elvontabb kulcsszavak szemléltetésében és megértésében és sok helyzetben önmagukban is használhatóak egy-egy helyzetben.

Nehéz szavakba önteni, hogy milyen fantasztikus érzés tudni azt, hogy a képek működnek és segítenek.

Készült: 2022.

Különleges illusztrációk egy különleges kislánynak részletei…