ABC Olvasókönyv

Részlet az ABC-s könyv borítójáról

A tavalyi év egyik legváratlanabb – és egyik legizgalmasabb – feladata volt az Alkalmazott Oktatástan Magyarország által készített ABC Olvasókönyv illusztrálása.
A könyv 5-7 éves gyermekek számára készült, célja, hogy a gyermekek a számukra már ismert szavakkal megfogalmazott kedves, vicces történeteken keresztül ismerkedjenek meg a betűkkel, és gyakorolják be az olvasást, és örömüket leljék benne.
A fejlesztést, tanulást segítő könyvek és játékok nagyon közel állnak a szívemhez, úgyhogy nagyon boldog voltam, amikor megkaptam ezt a feladatot.
Nagyon sok – több száz – kis illusztráció készült, nagyon rövid idő alatt, úgyhogy az egész készítési folyamat rendkívül intenzív, kihívásokkal teli és kimerítő volt, de nagyon élveztem.

A könyv az alábbi linken vásárolható meg: buliasuli.hu/abc-olvasokonyv

Megrendelő:
Alkalmazott Oktatástan Magyarország Közhasznú Non-Profit Kft.
www.alkalmazottoktatastan.hu
www.facebook.com/alkalmazottoktatastan

Készült: 2022.

Az alábbi galériában megmutatok pár részletet a könyvből:

ABC Olvasókönyv részletei…

Vidám illusztrációk a Paradigmaváltás a gyermeknevelésben című könyvhöz

Illusztráció a Paradigmaváltás a gyermeknevelésben c. könyvből

Amikor 2021-ben Varga Pisti megkeresett ezzel a feladattal, először nemet mondtam. Két nagy munka között voltam épp: akkor fejeztem be az E-Fairytale projekt illusztrációit, és néhány héten belül kezdtem az Én is tudok beszélni c. könyvet.
Végül egy kis gondolkodás után mégis elvállaltam a feladatot, mert bár először féltem tőle, vonzott is a kihívás, hogy elővegyem a régi “Táblarajzos” stílusomat és kifejező, kicsit mókás vonalrajzos illusztrációkat készítsek Varga Pisti és Boni Paradigmaváltás a gyermeknevelésben – Így nevelj boldog és sikeres gyermeket c. könyvéhez.

A könyv azoknak a szülőknek nyújt segítséget, akik szeretnének közelebb kerülni “digitális mindenevő” gyermekükhöz és szeretnének harmonikus, jó kapcsolatot kialakítani és fenntartani vele. Az ehhez vezető utat mutatja meg a könyv laza, közvetlen módon, nagyon sok kedves sztorin keresztül.

Évek óta nem rajzoltam ilyen stílusú képeket, úgyhogy nem volt könnyű a feladat, de felüdülés volt visszatérni ehhez a kicsit bolondos, de nagyon kifejező és tömör stílushoz.

A szerzőkkel együtt dolgozni is egy élmény volt. Az egész könyv tükrözi Pisti és Boni személyiségét: csupa vidámság és szeretet, és egy ilyen projektnek mindig nagyon nagyon jó érzés a részesének lenni.

A könyvről további információk és megrendelési lehetőség a www.paradigmavaltas.com oldalon érhető el.
Pisti és Boni Észbontó tanácsait pedig a Facebookon is követhetitek: www.facebook.com/eszbontotanacsok

Megrendelő:
Varga István László és Varga Bonifác Péter (Manta Digitál Marketing Kft.)
www.facebook.com/eszbontotanacsok
www.facebook.com/varga.istvan.jovokutato
www.paradigmavaltas.com

Készült: 2021.

Az alábbi galériában ízelítőül megmutatok néhány illusztrációt a könyvből:

Vidám illusztrációk a Paradigmaváltás a gyermeknevelésben című könyvhöz részletei…

Gyermek mondókák Himesházáról

A “Fißje, Fißje, tapp, tapp, tapp… Kinderreime aus Nimmesch” c. könyv borítója

Himesháza Német Önkormányzata megbízásából készítettem el a “Fißje, Fißje, tapp, tapp, tapp… Kinderreime aus Nimmesch” (Gyermek mondókák Himesházáról) c. mondókásfüzet illusztrációit, grafikáját.
A füzet olyan mondókák gyűjteménye, amik azokból az időkből származnak, amikor a családokban a német nyelvjárás még a hétköznapi nyelvet jelentette.
A szövegeket Krammné Mezei Anikó jegyezte le, írta át és állította össze.

Minden mondóka csoporthoz külön körvonalas illusztráció készült, amik kiszínezhetőek. A teljes oldalas rajzok mellett a füzet oldalait himesházi virágmotívumok díszítik.

Megrendelő:
Himesháza Német Önkormányzata
facebook.com/Német-Önkormányzat-Himesháza

Készült: 2021.


Az alábbi galériában található több kép is a mondókás füzetről:

Gyermek mondókák Himesházáról részletei…

Én is tudok beszélni – Képeskönyv kisgyermekek beszéd és nyelvi fejlesztéséhez

Az “Én is tudok beszélni” c. könyv borítója

Nagyon megtisztelő volt, hogy engem kértek fel Bittera Tiborné és Dr. Juhász Ágnes “Én is tudok beszélni” című könyvének átdolgozott, modernizált kiadásának illusztrálásához. A könyv kisgyermekek beszéd- és nyelvi fejlesztéséhez nyújt segítséget logopédusoknak és szülőknek.
A képeskönyv 120 oldal, csupa kép. 🙂 Az illusztrációkat a szerzőkkel szoros együttműködésben alakítottunk ki. Nagyon sokat dolgoztunk könyvön, de a közös munka minden pillanatát élveztem, felemelő volt ilyen csapatban dolgozni.
A könyv a Krasznár és Társa Bt. kiadásában jelent meg, az alábbi linken megvásárolható: betubazar.hu/spd/9789638988591/En-is-tudok-beszelni

Megrendelő:
Krasznár és Társa Bt.
betubazar.hu
www.facebook.com/betubazar

Készült: 2021.

Az alábbi galériában ízelítőül megmutatok néhány illusztrációt a könyvből:

Én is tudok beszélni – Képeskönyv kisgyermekek beszéd és nyelvi fejlesztéséhez részletei…

Német népdalok harmonikára

“Du, du liegst mir im Herzen…” – német népdalok harmonikára – borító

Egy igazán különleges projekthez készíthettem illusztrációkat nemrég. Kéméndi Tamás német, sváb népdalokat gyűjtött össze és ezeket harmonikára hangszerelte. Így állt össze ez a kb. 100 dalt tartalmazó kottafüzet, amihez hanganyag is készült.
Minden dal meghallgatható Kéméndi Tamás előadásában a füzethez tartozó CD mellékleten, és QR kóddal elérhető online formában is.
Nagyon büszke vagyok rá, hogy a füzet illusztrációit és grafikai feladatait Tamás rám bízta. A színes borítón kívül 5 teljes oldalas és 6 fél oldalas fekete fehér rajz található a füzetben, illetve minden oldal sváb ihletésű virágos motívumokkal lett díszítve.
Nagyon élveztem ezeknek a képeknek a megrajzolását, és az egész közös munkafolyamatot.
A füzet Kéméndi Tamástól vásárolható meg.

Megrendelő:
Baranya Megyei Harmonikásokért Egyesület – Kéméndi Tamás
www.kemenditamas.com
www.facebook.com/kemenditamasharmonikamuveszuj

Készült: 2021.

Német népdalok harmonikára részletei…